Přizpůsobivost ženy může vést k potlačení

Jakmile se ocitáte v situacích, kdy se znovu a znovu otáčíte a nevíte, jestli jste se měla vydat svou cestou či společnou, ať je to v jakékoliv situaci se svým partnerem či s kamarádkou, známýma, je zapotřebí připomenout si, jak barevný či jak viditelný otisk vašeho nitra zanecháváte na této cestě, po které kráčíte.

Také se může stát, že se stále jen přizpůsobujete někomu jinému jen proto, že se rádi necháváte vést. Nezapomeňte však, že si můžete dovolit také ovlivňovat vaši společnou cestu a nemusíte se automaticky vzdávat svého vlastního pojetí. Necháte-li vše na tom druhém, ten jistě časem přivykne na to, že je vše podle něj a získáváte tak stále méně prostoru pro svou individualitu a projevení svého vnitřního dítěte. Nikdo za vás tuto práci neodvede a přitom stačí si uvědomit, že průchodnost ke klidu a rovnováze, neznamená odevzdat svou míru aktivity tomu druhému, ale učit se s láskou pochovat své vnitřní dítě v náručí a naučit se vkládat do společné cesty s tím druhým svůj otisk, svůj přístup přinejmenším takový, který vám dělá dobře, který vás posouvá k hlubším prožitkům, který vás znatelně obohatí a nasytí, který vás učí komunikaci hlavně takovou, kterou neumíte. Pakliže se sytí jen jedna strana je možné, že jste přestaly vnímat samy sebe, že jste se nenaučily vnímat lásku k sobě tak, abyste si vědomě dopřály více, než jste doposud požadovaly.

Někdy je těžké překonávat to, na co jsme si zvykly, ale upřímně je potřeba podívat se pravdě do očí a rozšiřovat si lásku k sobě. Dovolit si vnímat víc. Dovolit si upozorňovat své vědomí těmito okamžiky, kdy máte pocit, že potlačujete sebe. Většinou vše se děje jen proto, abyste se naučily samy sebe uznávat, samy sebe znovuotevřít novým začátkům, které vycházejí z překonání starého pochopením a uvědoměním. Druhá strana s kterou jste v kontaktu vám většinou bude hrát roli takovou, abyste se tomuto mohly učit. Abyste se mohly učit bez paniky a ublížení pohlížet na své rozhodnutí bez strachu a nejistoty. Abyste se učily komunikovat v lásce.

Pokud pracujete duchovně a jste v kontaktu s pozorováním toho, co se děje, pokud se neztrácíte v nevědomosti a bdíte v přítomnosti, máte výhodu, protože se vám krásně ukazuje celá situace, kterou si procházíte. Je potřeba zachovat klid, lásku a věřit svému vyššímu já a také věřit svému rozhodnutí. A i přesto, že se opět přizpůsobíte, byť jste chtěla něco úplně jiného, pak věřte, že ten, kdo vás přesvědčil a nechtěl se tentokrát přizpůsobit vám se svou urputností a možná někdy i bezohledností, si projde svým učením a možná i před vašima očima.

Důležité je zachovat klid, rozvahu a nevytvářet zlost, strach či jiné negativní emoce, které souvisí s potlačením či s malou mírou zvyklostí umět se postavit za sebe.

Umět se prosadit neznamená bezohledně protlačovat svůj názor egem, to není případ potlačených, ale umět se s láskou postavit za sebe, za svůj přístup, za svoji originalitu. Zabarvit komunikaci svými barvami, které za každou cenu nemusí ladit s tím druhým, ale s vámi a láskou, nezrazovat se a ještě předem neopouštět sebe ze zvyku.

Každá komunikace obohacuje, inspiruje, zvláště ta, která nám ukazuje, co umíme a co neumíme, na čem musíme ještě popracovat, abychom se prožili k lásce, která začíná u sebelásky a rozšiřování vědomí v přítomnosti a průchodnosti.

Přikládám intuitivní kresbu, která patří k aerchetypu, k madoně Živě, která učí prožívat se z potlačení a přizpůsobování se.

Průchodnost nastává na všech čakrách teprve tehdy,

až zvládnete neodsuzovat sama sebe za to, že si dovolíte mít svůj vlastní pohled a realizujete jej a neodsoudíte se za to – první čakra.

Dokážete odpouštět ve vztazích na druhé čakře,

respektujete sama sebe i ty druhé na třetí čakře a nezlostíte se,

nelitujete sebe ani druhého na čtvrté čakře

a nekritizujete sama sebe či někoho na páté čakře, kdo zrovna prozkušoval vaše schopnosti.

 

Na obrázku kresba prochází všemi čakrami od červené, přes oranžovou, žlutou, zelenou a modrou a vrací se zpátky k první čakře, k perle čistoty,  k neodsuzování sama sebe a k pohovění si v lásce k sobě, ke svému ženství, ke své zranitelnosti i síle zároveň.

Nezapomeňte, každá situace či vztahy vám jen říkají, jak na tom jste, jak umíte s láskou zacházet k sobě a k ostatním. Není nikdo, kdo by vás neučil reakcím a prožitkům.

Pro Vás Mawu
Madona Therapy

 

20180416112035_00001ořvodoz.jpg oranz_LTRzmvodoz.jpg

© ART MAWU 2014