Odkud se bere proud mimo mysl

Nestačí být chytrým, ale chytrost musí vycházet z moudrosti.

Moudrost, kterou v sobě máme se nám schovává. Teprve až se začneme shánět po tom, kdo vlastně moudrost rozděluje, teprve pak se nám začne postupně ukazovat. Rozjasníme své vědomí Boha v sobě právě tím, že začneme pozorovat svou mysl z jiného místa. A to bychom se divili, co všechno naše mysl na nás vymyslí, abychom se v ní opět ztratili.

Máme život na to, abychom tímhle labyrintem mysli prošli. Osvobozováním své mysli posilujeme právě moudrost, která nám dává nové vhledy do života. Tyto rozbřesky mnoho z nás moc dobře zná. Trvají do té doby, než naše mysl zase zesílí a nachytá nás na švestkách. V tomto případě jsou to jakési švestky v podobě nesprávného prožívání, které jsou proti principům žité pokory. Ano, jsou na nás ze shora kladeny čím dál větší požadavky.

Podle úrovně vašeho vědomí se rozhodujete a takto si řídíte svou rovnováhu. Někdo si ještě nechá namluvit od své mysli, že tomu tak není, že ten druhý za to může. I vy máte pravdu z pohledu svého vývoje a stavu vědomí. Jsou však i jiné úrovně vědomí, na kterých si všímáte toho, že jestli neoplácíte ránu ranou, jakoby se vás problém pustí. Odloupne se další slupka ve formě poznání a úlevy a nitro je osvobozeno od tohoto stavu chování a prožívání.

Je to na vás, na nás, na každém jedinci, neboť každý patří do ohromné rodiny společného vědomí Boha. Vědomí Boha se předává všemi, které máte kolem. A nejen předává se všemi, s kterými jste v kontaktu, ale také se schovává u všech za našimi myšlenkami, a myšlenky mají sílu nás zmást.

Žitá vědomost si vlastního proudu je něco, co je nenahraditelné. Každý jsme na jiné úrovni vědomí a přesto můžeme prožívat společně. Vesmírný program je ve všech a s každým hraje tuto hru. Na schovávanou. „ Haló, tady jsem, nehledej mě, ale žij mě. Naučíš-li se mě správně žít, pak se z nás stane jeden. Ty se rozhoduješ, zda dáš přednost svému egu, nebo mě.“ 

Ctnost není jen muška zlatá, která ukazuje na tu pravou hodnotu lásky. Ctnost je jakási mravní hodnota, která vítá každého, kdo se pro ni rozhodne. Ctnost čistí vnitřní proudy v těle, neboť podle našeho prožívání, myšlenek, slov a činů jsme tím, kým jsme. Dejme si pozor na naši mysl, na reakce, které jsou naprogramované. Vašim vědomím lze vstupovat do těchto dějů, opravovat rodinné linky. Nevědomost nahrazovat vědomostí. Mysl nás bude zkoušet i skrze jiné lidi. Musíme být silní vědomím si své užitečnosti Bohu a takto vstupovat do času adventního.

Páv s dvojitým ocasem z mé vyprávěcí povídky pro děti „ Královna Země“ ze sluneční zátoky. Přikládám kousek textu z písně k tomuto obrazu.

„Královna páva opatruje, zvlášť jeho péra probarvuje, s pávem žije krása, která v srdci zdobí nás.“

© Dana Skokanová

Páv vodoz, zm.jpg

© ART MAWU 2014